Woordje uitleg

 

8chef! , anno 2009 

“Oui chef” de vaak gehoorde kreet in talloze drukke keukens…,
Vrees niet, volgens de Gault&Millau at je hier goed gemaakte gerechten in een ontspannen sfeer en een frisse manier van uit eten gaan was het volgens de Michelingids.

Als gast kreeg men elk z'n bestekje, bedoeld voor het ganse verloop van de maaltijd, de gerechtjes, in menuvorm, werden dan ook voor het ganse gezelschap opgediend.
Véronique haar gerechtjes waren originele bereidingen met een Belgische inslag en hier en daar kosmopolitische invloeden. 
 
Net zoals de keuken zorgde ook het interieur met z'n loungesfeer en loftstijl voor een originele manier van uit eten gaan. Het keukeneiland annex bar,  centraal in de zaak en de geacclimatiseerde wijnkast waren de ‘eyecatchers’ van de 8chef.

Véronique Dewulf (Compagnon de la Toque Blanche in de orde der 33 meesterkoks van België, ex bib gourmand en lid van de NorthSeaChefs), kookte in de 8chef een pure keuken en seizoensgebonden, waarin respect voor het product centraal stond en groenten, streekproducten en duurzame visserij, een hoofdrol speelden!

Tijdens de covid-periode waarin we verplicht gesloten zijn, zijn we aan het nadenken over een totale make-over en een nieuw concept!

Tot na de covid,

Véronique en lieven